Igår träffade jag min gamla fina vän ifrån Bergeforsen för vi gick i skolan tillsammans. Vi följdes åt ifrån lekis (som det på den tiden hette)  ända upp till åk.9. Medan min sambo hade fotbollsträning ute i Timrå så kom jag lite spontant på att jag ville hänga med och ta en liten nostalgirunda i det gamla området kring Sörbergeskolan, ja som den på min tid hette. Jag ringde min vän som var lika spontan hon som hängde på. När vi kom till hörnet av skolan så hoppade hon plötsligt in framför en av ingångarna. Den ökända rökrutan ifrån våran tid. Tänk att det fanns en markerad ruta där alla som rökte på högstadiet stod öppet. Det är ju helt sjuuuuukt! Det var ju på högstadiet, de som befann sig i den rutan var alltså i ålder 13-15?! Hur kunde lärare och föräldrar tycka det var OK? Jag minns många ifrån min klass som drogs till denna speciella plats. Igår hoppade Anne in i rutan och utbrast med en viss ironi: ”-Tänk, nu vågar jag äntligen också stå i rökrutan”. Fast hon som jag är nog väldigt tacksam egentligen att vi under den tiden VÅGADE  låta bli att ställa oss där överhuvudtaget.

När vi kom bort mot gymnasieskolan så fanns en skylt uppe om att rökning är förbjudet på området. Bra, visst men samtidigt så otroligt sorgligt att vi överhuvudtaget ska behöva ha liknande skyltar uppe. Rökning är ju inte bra på något vis, det vet vi ju alla.