Jag säger ofta och har alltid sagt det så länge jag kan minnas: Ett dåligt beteende mot andra beror alldeles säkert på att den ”dåliga” personen i fråga inte är speciellt bra kompis med sig själv. Antingen  är personen så missnöjd med saker som inträffat eller så har den så dåligt samvete över saker och ting! Som sagt, det är min alldeles egna teori. Fast även om det är på det viset så är det endast en förklaring för någonting dåligt som sker men absolut ingen ursäkt! Pga. att en person lider av diverse dåliga åkommor så betyder det INTE att det är OK att ”spy galla” över andra personer som är helt oskyldiga men på ett eller annat vis olyckligtvis nog hamnat i skottsonen och av den anledningen får ta emot oförtjänta tråkigheter!

Alla är vi såklart olika. För att vissa kan förhålla sig till dåliga saker som inträffar och bestämmer sig för att inte bry sig med motiveringen att det inte är någon ide’, det tex. handlar om en sjuk person och därför är det ingen ide’. Personen som beter sig illa kanske är så pass sjuk och okänslig att den ändå aldrig kommer att ändra på sig så fungerar långt ifrån alla  så.  Jag är av sen sorten som ALLTID kommer att gå till botten med tråkigheter och sjuka /dåliga handlingar vare  sig det drabbar mig själv eller någon annan. Så fungerar jag! Hur ska man annars få en förändring?  Det handlar dessutom om respekten för sig själv. Om man inte lär sig att respektera och stå upp för sig själv, hur ska man då kunna lära sig att känna empati och orka bry sig om andra? Jag har den tron att allt måste starta med och utifrån sig själv.

Igår träffade jag en av mina gamla goda vänner. Vi satt länge och pratade om livet och det slog mig så klart i just den stunden. Gamla  goda vänner ska man ta sig tiden till att träffa lite oftare. Det är så viktigt att få ventilera saker som händer i livet. Efter en sådan stärkande träff är det nämligen både skönt och så mycket lättare att INTE  tvivla på sig själv och sina känslor. Efter en sådan ”må-bra” stund så tvivlar man varken på sig själv eller sina känslor när någon annan ifrågasätter. Efter en sådan stärkande stund fortsätter man att stå på sig oavsett om  andra har synpunkter på hur  de tycker att man borde känna och agera !

Fina vänner är oslagbara❤️