• Ibland är det svårt att vara tyst, men man är det såklart. Att ge igen med samma metoder är inte så lyckosamt som man kanske i stunden tänker och då det finns barn direkt inblandade så är det inte alls att tänka på.  Jag står lite på sidan av och ser på. Det är inte mitt ”kött och blod” som det handlar om, men det är något som sker i min allra närmaste närhet. Jag ser något jag för mitt liv inte kan förstå. Lögner och dåliga bortförklaringar byter av varandra. Fast det avlöses också av total tystnad lite titt som tätt och en fråga jag ständigt ställer till mig själv:  Det som händer och det som dagligen sker, är det verkligen påriktigt och vad är egentligen värst? Alla lögner och bortförklaringar eller den totala tystnaden? 
  • Som vuxen funderar, vänder och vrider vi precis på allt.  Ibland är jag rätt så säker på att det är vi som tar mer skada än de vi oroar oss för, de barn som direkt blir drabbade! Den teorin har jag alltid haft och den bekräftas nu också  av de personer vi regelbundet träffar på Skeppet (kommunens hjälpande verksamhet) kring detta. 
  • Det slår mig rätt ofta, tänk  så otroligt många barn det verkligen finns runt om oss som inte har två fungerande föräldrar och ännuvärre, tänk de som inte har någon stabil förälder alls!          Att ständigt påminna sig om det hjälper lite till det bättre när ilskan och frustrationen,  men kanske främst min oförståelse stundtals växer och blir alltför stor inom mig.  Innan det helt svämmar över känner jag då istället en tacksamhet för hur otroligt lyckligt lottade mina bonusbarn trotsallt är!  Min sambo är nämligen en imponerande ”SuperMan”,  deras största trygghet och förebild i livet. De är otroligt lyckligt lottade som har en förälder som faktist fungerar och fyller upp för fler ❤️
  • Vad hade hänt om han inte hade fungerat?  Då man istället tänker på det viset byts ilska och frustration snabbt ut mot en enorm tacksamhet istället.
  • Att prata om jobbiga och  svåra grejer är viktigt. Dels blir det en slags egen terapi, men man märker också sorgligt nog att man inte är ensam i situationer liknande denna. Missbruk och psykisk ohälsa är ett vanligt problem för många i vårat land. VARFÖR är en stor fråga man kan ställa sig.
  • Kärlek och mer kärlek kan man aldrig få för mycket av. Det hjälper till och ”boostar” mot det mesta ❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *