Vårat land är unikt på många vis. Ta bara det här med våra årstider. Fyra fantastiska växlande tillstånd, var och ett med sina speciella egenheter. Under min mammaledighet levde jag i princip utomhus. Våra matpauser skedde ofta i skogen på en stubbe eller på en sten för att sedan kunna fortsätta att andas frisk luft till nästa gång det var dags att äta. Underbart och något jag gärna skulle kunna fortsätta med länge till. Fast livet pågår ju precis varje dag vilket betyder att liten också blir större. Redan innan lilla Ellie kom till världen hade vi också planen att hennes pappa skulle kliva på sin pappaledighet redan i januari. Det betydde att jag på full  tid var hemma med Ellie i 8 månader, en lyxig evighet kändes det som när vi planerade. Som egen företagare som jag var när mina  stora barn kom till världen fanns det inte så mycket mammaledighet att planera för. Då hette det mer att bygga verksamhet som fungerar för att ta med sig  en baby på jobbet. En alldeles egen lite rolig och annorlunda historia i sig för det var ju bla. så trenden mamma/barn träning drogs igång här i Sundsvall. Jesper och jag aktiverade väldigt många mammor och bäbisar under en period med omnejd.

Ja så att få vara helt ledig i 8 månader, att inte behöva jobba någonting fick jag inte riktigt ihop i mitt huvud innan. Tiden hemma gick väldigt fort och jag njöt i fulla drag. Framförallt den här friheten att kunna dra ut på promenader i skogen precis närsomhelst saknar jag enormt mycket nu när jag jobbar. Jag har en obeskrivlig dragningskraft just till skog och mark. Där samlar jag så enormt mycket med kraft som verkligen behövs mer än mest i mitt privata liv just nu. Därför uppskattar jag så mycket den årstid som är just nu. De här ljusa och för det mesta ljumma kvällarna bjuder in till promenader igen. Jag vill inte gärna missa nattning med Lillan, så att först få ligga och sjunga och mysa med henne för att sedan dra på sig skorna för att samla lite urkraft från skogen, det är just nu den perfekta mixen för att må bra för mig 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *