Det här med jakt är inte riktigt mitt område. Fast eftersom jag äter kött så betyder det ju indirekt att jag ändå acceptetar det, så det är väl därför jag heller inte går in i någon diskussion direkt. Om jag förstår det rätt så finns det så många olika sätt och  syften att utföra det på,jag vill tro att vi människor i överlag  tar ett ansvar  där. Inte skjuter oskyldiga djur i onödan.

När jag jobbade för projektet Västernorrlandsgården lärde jag mig att på gårdarna som var anslutna så slaktade man djuren efter behov. Alltså inget blodsbad i onödan. På deras hemsida kan man bla.  beställa köttlådor. Det är en tjänst jag använde flitigt en period.  Man blir som med i hela processen och får därför räkna med att det tar
ca. 4-5 veckor att få sin beställda köttlåda. Känns gediget men framförallt genomtänkt för djurets bästa…hmmm, dom stackarna!! Ja trots att jag nu äter kött så tycker jag ändå att det är lite sorgligt. Oskyldiga stackars djur.

Tur att det finns platser att få leka av sig på, eller öva är väl syftet men tror det är toppen i leksyfte också.
Idag ska jag följa med på något jag inte ens visste fanns. Jag ska vara med när dom skjuter lerduvor 🙂
HaHa, när vi var ute o promenerade i Tullingsås i närheten av Strömsund för ett par veckor sedan så kom vi till den här lek/övnings platsen,en skjutbana alltså. Jag tog upp något från marken som jag liknade med en trasig lerblomkruka  och fick förklarat att det var en söndrskjuten lerduva. Alltså det var långt ifrån vad jag kunde likna med en duva. Både färg o form blev som fel för mig i mitt lilla huvud.
Ska bli spännande det här 🙂
Så fort det slutar regna så…

image

image