Måndag, första dagen på ytterligare en vecka. Ännu en vecka närmare in i en ny årstid.
Härligt att vakna när solens strålar  letar sig in genom minsta springa som kan tänkas släppa  igenom.
Jobbat och fixat har jag gjort i helgen.
Såklart det är jobbigt att vara i en period när man har lite kniven på strupen, när man bara måste få till sin framtid och det gärna nu direkt.
Luft och kärlek, trevligt men svårt att överleva helt utav.
Har lite jobbförslag planterade på olika håll.  Såklart man håller tummarna hårt nu för att få en lösning, att knyta ihop påsarna lite mer.
Tillsvidare tar jag på mig alla timmar jag bara kan i skolan.
Trivs väldigt bra i den miljön. Att jobba med människor är helt klart vad jag vill. Barnen i skolan är det något speciellt och härligt med. De  energifulla små liven får en att både bli piggare och gladare. Har ju varit i en sån’ miljö till och  från det senaste året så det beror inte enbart på vårens magiska inverkan.

Det jobbet i skolan har lärt mig är att se fördelarna med att vara egen företagare. Har ALDRIG helt jobbat som egen företagare som ensamförsörjande förälder, nej har ALLTID sett till att ha minst en halvtidstjänst  någonstans som en trygghetsbas.
Haft turen att kunna styra mina arbetdtider lite efter mina förutsättningar.
Nu när jag hoppat in lite var stans i skolan, ja både som klasslärare och på fritids märker jag för första gången fördelarna jag haft när jag just kunnat välja mina tider hyfsat bra tidigare.
Har bannat mig massor med gånger när jag haft de här kvällsträningspassen som jag i och för sig alltid planerar att lägga medan mina egna barn är på sina aktiviteter, också de här jobben varannan vecka i andra städer när barnen varit med sin fina pappa med familj.

Såklart det varit jätte tråkigt de gånger jag missar spontana saker som händer. Allt ifrån  träffar med mina  vänner, roliga aktiviteter för både barn och föräldrar. Har ett rykande färskt exempel. Varje fotbollsträning på måndagar är föräldrarna inbjudna att delta.
I vanlig ordning, ja när jag planerade in mina  kvällsjobb för terminen så gjorde jag det efter övriga familjemedlemmas aktivitets schema.
Att det skulle bli en måndagkväll där föräldrar och barn skulle träna tillsammans visste jag inte. Älskar ju att aktivera mig och verkar  ju ständigt för att påverka vuxna och barn att aktivera sig tillsammans.  Förena nytta med nöje.  så självklart hade jag därför velat delta där.
Dessutom är denna fotbollsträning i en skola ett stenkast ifrån våran bostad.

Det är just det. Hårdheten mot sig själv. Jag och säkert många med mig är överbäst på att banna sig själv,  ge sig själv dåligt samvete för  att inte räcka till och hinna med allt.
Mitt jobb som personlig tränare och eventkordinator innebär helgjobb och kvällsjobb som jag visst kan styra hyfsat bra själv, ja till tider som gärna få krockar med övrig familjs aktiviteter. Ett aktivt väl jag gjort  i och med mitt yrkesval.
Fördelen med det jobbet har jag nu sett när jag som vikarie hoppar in i skolan på ett schema och med tider någon annan än jag själv bestämmer.
Att börja 8.00 och  sluta 17.00 ser inte jag alltid som en fördel när jag jämför hur jag annars har det.
Helt plötsligt ser jag det perfekta  med att faktist kunna hämta mina barn strax efter tre en vardag. Åka hem och äts mat i lugn och ro innan kvällskarusellen drar igång. Skjutsar till barnens  träningar och kvällsarbete i form av olika träningspass för mig.
Ibland, framförallt när man är i en period då man verkligen är övermästare på att banna och klaga på sig själv är det bra att få de här reflektionerna serverade genom ett ”vanligt”
åtta till fem jobb.
Fördelar och  nackdelar finns det med allt, gäller bara att se dom. Göra något bra av det som är. Mitt mål nu är att återigen få tillbaka makten att kunna styra mina  tider lite bättre igen.
Att röra på sig,  att ha  träningen lite automatiskt i mitt jobb har jag alltid sett som en härlig bonus. Förhoppningsvis smittar det lite vidare 😉
En härlig måndag tillönskar jag alla.

image