Det har nog inte undgĂ„tt nĂ„gon gĂ€llande min syn pĂ„ att röka och synen pĂ„ sjĂ€lva rökarna med för den delen. UrsĂ€kta mig, men ibland undrar jag om det Ă€r ett alldeles eget folkslag i sig. (OBS, grov generalisering!) För det Ă€r verkligen sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger jag ser rökare ta plats utanför entrĂ©dörrarna pĂ„ mataffĂ€ren (ja trots de rĂ„dande förbuden) och pĂ„ badstrĂ€nderna … alltsĂ„ Ă€rligt och pĂ„ riktigt, hur frĂ€scht Ă€r det pĂ„ en skala? Nu kan jag ju inte direkt uttala mig för jag har ju aldrig nĂ„gonsin testat att röka, nej inte ens tjuvrökt som sĂ„ mĂ„nga andra, nej inte ens ett endaste litet ynka tjyvbloss , men det ser verkligen sĂ„ vansinnigt ofrĂ€scht ut och att dessutom göra det i smĂ„ barns sĂ€llskap, nej USCH, USCH, USCH och Fyyyy! Det Ă€r kanske Ă€ndĂ„ det som Ă€r allra vĂ€rst, ja detta sĂ„ obeskrivliga och egoistiska handlandet som fĂ„r mig att tĂ€nka att det Ă€r ett alldeles eget slĂ€kte för sig.

HallĂ„, vi lever pĂ„ 2000-talet. NĂ€r Ă€r det liksom dags att vakna upp och börja bry sig om nĂ„gon annan Ă€n sig sjĂ€lv? NĂ€r Ă€r det dags för att lĂ€gga bort alla sina EGO fasoner? Att bara leva med vetskapen om att man förpestat luften för nĂ„gra smĂ„ i deras uppvĂ€xt genom att kedjeröka i deras nĂ€rhet i bĂ„de tid och i otid, att det dimmiga och rökiga förvandlats till knivskarpa minnen för de smĂ„ att ta med sig pĂ„ livets stig… AlltsĂ„ HUR kan man ens komma pĂ„ att man ska förpesta sina smĂ„ med sĂ„dana smutsiga minnen för resten av sina liv 😱 Hur tĂ€nker man liksom? Nej, man tĂ€nker inte alls sĂ„klart ! En sĂ„dan gĂ„ng gĂ„r det inte att sĂ€ga som man kanske gĂ€rna gör: ”- Men hallĂ„, glöm och gĂ„ vidare! Lev inte i det förflutna” osv. osv

För att jag nu inte ska fĂ„ nĂ„gon utskĂ€llning eller uthĂ€ngning , ja som iof. i min vĂ€rld pĂ„visar mer hur vissa mĂ€nniskor ALLTID har en förmĂ„ga att ta Ă„t sig, ja dĂ„ det tydligen alltid verkar vara ”spot on” (hus ska man annars tolka dessa sĂ„ vĂ€ldigt starka reaktioner) sĂ„ vill jag bara beklaga och sĂ€ga vad synd! Ja sĂ„ oerhört vĂ€ldigt synd att du/ni lĂ€gger ner sĂ„ mycket av eran dyrbara tid för att bli sĂ„ arga och att reta upp dig/er pĂ„ mig och mitt sĂ€tt att uttrycka mig. TĂ€nk, t.o.m. p mina sociala medier och mona olika plattformar.

För er andra som kan se hur jag fungerar och agerar, till er som helst pĂ„ mig och som troget följt mig i sĂ„ mĂ„nga Ă„r (ja min blogg har funnits i sĂ„ mĂ„nga Ă„r nu och innan dess skrev jag aktivt krönikor för ett friskvĂ„rdsföretag). Ni som genuiny tycker om mig och verkar gilla det jag stĂ„r för, ni kĂ€nner igen mitt sĂ€tt att uttrycka mig och framförallt gĂ€llande Ă€mnen som rökning, droger och alkohol. Det Ă€r nĂ€mligen Ă€mnen som berört och upprört mig sĂ„ lĂ€nge jag kan minnas. Det har ju engagerat mig sĂ„ mycket att jag t.o.m. startat större arrangemang för att uppmĂ€rksamma elĂ€ndet. Ett högaktuellt projekt Ă€r mitt Ă€lskade Drugfree Clean som Ă€r spunnet ifrĂ„n min Ă€lskade Framtidsgalan. Jag firar 16 Ă„r med mitt arbete kopplat till det livsverket ska tillĂ€ggas just för att vara Ă€nnu tydligare med att det inte Ă€r nĂ„gonting jag kommit pĂ„ ”bara- för -att” jag och delar av min familj personligen blivit hĂ„rt drabbad och sett konsekvenser av vad elĂ€ndet kan stĂ€lla till med.

Ja, jag vet! Det Ă€r helt klart vansinnigt och sĂ„ hemskt att jag ens ska behöva vara sĂ„ hĂ€r övertydligt beskrivande och med tanke pĂ„ hur nĂ„gon/nĂ„gra bestĂ€mt sig för att jag Ă€r en dĂ„lig person sĂ„ verkar det stĂ„ skriver i Sten för somliga att det Ă€r och förblir sĂ„. Knepigt kan jag samtidigt i mitt stilla sinne tĂ€nka dĂ„ jag vet hur mycket gott jag bĂ„de gjort och Ă„stadkommit genom Ă„ren och hur stor skillnad i nĂ„gra personers liv jag direkt gjort och fortfarande gör. Det kan liksom inte undgĂ„ nĂ„gon (och det undgĂ„r nĂ€stan inte nĂ„gon heller ska tillĂ€ggas med tanke pĂ„ hur fint uppmĂ€rksammad jag blir frĂ„n sĂ„ mĂ„nga olika hĂ„ll) och det Ă€r vĂ€l Ă€ndĂ„ de mĂ€nniskorna jag har lĂ€rt mig att vĂ€lja till att tanka min ”mĂ„ bra” energi ifrĂ„n. Allt annat vore ju bara dumt 😅 V

ar rĂ€dda om er sjĂ€lva och varandra och du…..fimpa ciggen och spola kröken…. framförallt om du tillbringar din vardag och ditt liv tillsammans med smĂ„ barn💕 de Ă€r nĂ€mligen inte vĂ€rda annat Ă€n det absolut bĂ€sta