Vet ni hur många barn det finns bland oss som far så oerhört illa pga. vuxnas icke så bra hantering av alkohol? Vet ni hur mycket de fasar för att det ska bli helg eller tom. semester? Jag vill tänka och tro att den medvetenheten inte är särskilt stor hos så många för då skulle förmodligen instagram, podcast, FB flöden inte fyllas av alla dessa foton och snack där alkohol är inblandat. Det pratas om hur den ena och andra drinken värmer efter en sportdag ute i regnet med barnen och/eller hur otroligt skönt det är att få sätta sig ner för att slappna av poserande på ett foto zippandes på ett glas vin. Detta med en beskrivning om hur lång dagen på fotbollen varit i det regniga vädret. Dessa inlägg där alkohol är inblandad blir som en slags vuxenbelöning. Vilket det säkert också är men som jag som inte dricker inte förstår eller uppskattar just av den anledningen , eller?
Jag tror att många som lägger ut just inlägg som dessa inte alls har några dåliga tankar och avsikter, de har säkert heller inte kommit i kontakt med barn som just har detta jobbiga problem med fulla vuxna i sin närhet. De gör det säkert inte alls med någon dålig avsikt…

Alla har vi också rätt att bestämma över oss själva och våra sociala medier, jag menar hur många stör sig inte på mig och allt som jag öppet tycker och tänker?
(Ja säkert fler än jag redan vet om)
Men om ALLA vuxna tänker lite utanför sin box, om vi tänker på barnen som INTE har det stabilt och INTE har de där bra vuxna omkring sig så kanske, kanske helgens sociala flöden skulle se lite annorlunda ut. Semesterns med för den delen. Tänk så många vuxna det finns som är offentliga, dvs. har många följare både små och stora. Tänk om de istället skulle kunna börja prata om alkoholfria drinkalternativ och kanske visa hur de dricker äppelmust och skålar med det istället?
Tänk vilka fina förebilder det då skulle bli för de barn som inte naturligt har de där ”bra” vuxna omkring sig?
Allt vi gör spelar faktist en roll och påverkar och sätter avtryck mer än vi kan tro. Det är bara att fråga runt bland våra unga.

barngörsomvigörochintesomvisäger