Att vara kÀrleksfull Àr bra mycket mer attraktivt och helande Àn att vara hatisk. Det synas rÀtt snabb vilka personer som har fÄtt den vÀrdefulla egenskapen att kunna se igenom och att urskilja trots en lÄng tid av fullmatning frÄn ett perspektiv och frÄn en sida av ett synsÀtt att se pÄ situationer och pÄ saker och ting.

”Ur ont föds tillslut gott” och jag har en vĂ€nskap som helt stĂ€mmer in pĂ„ detta fenomen. NĂ€r det var som vĂ€rst och under den tidpunkt dĂ„ jag och min familj blev som mest trakasserad sĂ„ stod hon dĂ€r stark som en fura och motsatte sig allt elakt och ont. Denna vĂ€nskap Ă€r unik för mig av just den anledningen. Visst, jag litar nog pĂ„ de flesta och tror gott om allt och alla, men min vĂ€nskap med Cissi kommer förmodligen aldrig nĂ„gonsin att göra mig besviken. Det kommer aldrig att komma en dag dĂ„ vi skiljs Ă„t som ovĂ€nner pga. att nĂ„gon av oss kommer pĂ„ att vĂ„ran vĂ€nskap inte Ă€r Ă€kta utan bara egoistisk frĂ„n en part. NĂ€r man kommer pĂ„ sina sk. ”vĂ€nner” att vara den typen av vĂ€n blir man ju sĂ„ hjĂ€lplöst ledsen, bestört och besviken trots att sina nĂ€ra kanske t.o.m. sett, pĂ„pekat och varnat för det under en lĂ„ng, lĂ„ng tid. VĂ€nskapen mellan oss Ă€r ömsesidig stark och nĂ„gonting helt annat.

IgĂ„r satt vi pĂ„ vĂ„rt ”favvofik” och pratade om livet. Hur tokigt, overkligt och jobbigt det Ă€n Ă€r sĂ„ sĂ„ Ă€r det skönt att sitta tillsammans med nĂ„gon som varit med lĂ€nge och sett igenom massor. Att skratta Ă„t elĂ€ndet Ă€r ju en metod och jag tror att det i kombi med djupare reflektioner och diskussioner Ă€r lösningen för att orka framĂ„t.

Tacksam Àr jag att jag har fÄtt möjligheten till att ha en sÄ pass stöttande och fin vÀn som ser och förstÄr, för det Àr inte lÀtt att göra det eller att vara den personen har jag förstÄtt.