Idag har jag inte klivit ur sÀngen en endaste gÄng, förutom dÄ jag gÄtt till toaletten. Middag har jag inte fixat men smoothies har jag fÄtt ner vilket har med halsont att göra och vÀtska Àr bra för att mota bort febern har jag hört. Det var lÀnge sedan jag var sjuk sÄ jag hade nÀstan glömt hur sjukt svag man plötsligt kan kÀnna sig. Jag har inte nÄgon panik eller brÄdska för ett tillfrisknande, nej nu tÀnker jag verkligen ge mig chansen och möjligheten till att vila mig ordentligt i form, vilket jag mÀrker ocksÄ Àr ett nytt slags tankesÀtt för mig. Jag har iof. inte sÄ mycket annat att vÀlja pÄ. Med hög feber i kroppen sÄ blir det inte valbart.

Min vecka som jag har den stora Àran att fÄ ha med en sÀrskild Ärskurs Àr nu över och förbi. Jag fÄr börja lÀngta till nÀsta gÄng, ja om det blir nÄgon sÄdan förstÄs. Om barnen fÄr vÀlja sÄ borde det bli sÄ jag har nÀmligen gjort utvÀrderingar efter varje avslutad klass och jag har passat pÄ att lÀsa dem vÀldigt ordentligt nu idag dÄ jag bara har legat sjuk under tÀcket. MÄnga av mina Ähörare har sagt att de tycker att alla deras vÀnner Àven pÄ andra skolor borde fÄ prata med mig om sÄdant hÀr. NÄgon sa ordagrant:

”Ms. Bubble jag har vĂ€nner som gĂ„r pĂ„ ….skola och pĂ„ …..skola. Du borde Ă„ka och prata med dem ocksĂ„ om sĂ„dana hĂ€r viktiga saker. Det du berĂ€ttar Ă€r sĂ„ bra, man tĂ€nker liksom till.” Det Ă€r kommentarer som dessa, direkt frĂ„n tonĂ„ringarna som gör att jag gĂ„r igĂ„ng och brinner för detta Ă€nnu mer. Trots en del logestikstrul, ja en av lektionerna tex. hade jag noterat till helt fel dag sĂ„ en snĂ€ll och rĂ€ddande kollega fick dra igĂ„ng lektionen och ett par andra lektioner var det Ă€ndrat med lokaler, vid ett av de tillfĂ€llena gick jag tillslut typ skallgĂ„ng med mig sjĂ€lv för att hitta barnen och tyvĂ€rr blev det Ă€ven dĂ„ för mig en försenad start och under nĂ„gra av de övriga lektionerna blev vi lite störda av diverse yttre grejer. Men alltsĂ„ trots detta sĂ„ har eleverna varit positiv till upplĂ€gget och jag har övervĂ€gande nöjd kunnat andras ut tillslut. Jag har ocksĂ„ efter varje lektion kunnat andas ut med mig sjĂ€lv, samlat ihop mig och alla tonĂ„ringars utvĂ€rderingar i lugn och ro. Efter de flesta av dessa fem lektioner har det nĂ€mligen inte varit nĂ„gon lektion kloss i kloss. Det Ă€r de tillfĂ€llena som jag alltsĂ„ har tagit tillvara pĂ„. Samlat ihop mig och mina kĂ€nslor för Ă€ven jag sjĂ€lv blir berörd varje gĂ„ng jag berĂ€ttar denna historia, anledningen till varför jag startade Framtidsgalan dĂ„ jag valde att göra det.

Det jag kĂ€nner Ă€r att det inte gĂ„r att göra tillrĂ€ckligt mycket och ja, jag skulle vilja göra det sĂ„ mycket mer Ă€n de hĂ€r fem lektionstimmarna per termin. DĂ€rför har nog ocksĂ„ en alldeles ny tanke och ide’ börjat vakna och det Ă€r sĂ„ mina idĂ©er och nya projekt föds. Det blir som en direkt effekt utifrĂ„n tonĂ„ringars respons. Jag har bestĂ€mt mig för att sĂ„ snart jag nu blir lĂ„ngledig sĂ„ ska jag ta med mig ”min Johanna” för att kanske skapa nĂ„gonting alldeles nytt och unikt. Allt frĂ„n min alldeles egna historia och vardag samt utifrĂ„n tonĂ„ringarnas tankar och önskemĂ„l.

Tack till alla ungdomar med förĂ€ldrars tillĂ„telse för att jag fĂ„r dela nĂ„gra exempel av mĂ„nga fina och tĂ€nkvĂ€rda texter som ni skrivit. SĂ„klart mĂ„ste jag förvalta och göra nĂ„gonting bra av detta genuina och fina, det blir som ett löfte och mitt ansvar⭐

Det var ett par stycken (helt oberoende av varandra frÄn tvÄ olika klasser) som visste att det hade pratats om mitt engagemang och arbete med Framtidsgalan i Mordpodden för inte sÄ lÀnge sedan, en av eleverna sa att det var hennes förÀldrar som hade berÀttat det för henne och dÀrför hade hon lyssnat.

Jag postar dÀrför den igen sÄ kan fler ta del av en mycket tragisk historia men som blev starten och grunden för Framtidsgalan och mitt sÀtt att jobba och min filosofi till saker och ting.

https://podcasts.apple.com/se/podcast/s10e01-nathalie/id1107993389?i=1000436696603