Tänk vilket fantastiskt beslut, ÄNTLIGEN!! Inte en dag försent, det förvånar mig så mycket att detta inte skedde för flera, flera år sedan! För det finns väl egentligen inte någon som INTE vet hur skadligt det är med rökning? Då menar jag inte enbart för den som genomför den dumma handlingen, nej jag syftar på de stackars oskyldiga i närheten som detta gift samtidigt angriper.

Klicka på länken nedan. Det kommer att bli en stor skillnad vid många platser i Sundsvall, ja så som det självklart ska vara om man frågar mig som både är allergisk men som också arbetar med det viktigaste vi har, barn och unga. Vi vuxna ska visa vägen och vara goda föredömen. Att röka i närheten av små barn och unga människor ska väl aldrig någonsin existera! De som väljer att göra det har nog inte förstått vad det innebär och betyder att vara en ansvarsfull vuxen och en god förebild. Det är ju direkt sorgligt att det finns barn såhär 2019 som återberättar om hur de haft vuxna omkring sig, på semester, på altanen vid middagar osv. bolmandes och rökandes i deras närhet utan att det varit något konstigt med det. Tack och lov så hör jag de små ofta reflektera med ord som: ” Hur kunde de göra på det viset, det var ju jätte skadligt för oss ju och våra kläder och vårt hår, det luktade ju hemskt ju.”

Tänk de barn som får veta att deras mödrar rökte medan de låg i deras mage, undra hur de känner med tanke på hur upplysta vi numer är gällande hur skadligt det verkligen är. Intressant fundering tycker jag, och för mödrar som väljer/valt att göra detta mot sitt/sina barn finns absolut inte något försvar. De borde enbart skämmas och det hoppas jag också att de har vett nog att göra den dagen de blir ifrågasatta av sina barn.

Rökfritt Sundsvall