Nu var det ett tag sedan jag hälsade på min kära vän Cissi så när jag åkte därifrån igår kväll så lovade jag mig själv att det inte ska dröja allt för länge till nästa gång. Tänk, Jag låg vaken rätt sent och tänker på allt vi hann prata om. Den promenad som vi hade förbestämt blev enbart ett varv runt kvarteret för att istället sätta oss i hennes soffa en stund där vi bara snackade och åt favvo glass.

Alltså vi lever i ett fantastiskt land med ett oerhört fint skyddsnät omkring oss då det behövs och det var just den frågan vi fastnade i och som faktist fortfarande etsade sig kvar och höll mig vaken rätt länge igår. HUR kan människor missbruka vårt system i den grad att det drabbar våra sjuka som har behovet på riktigt? Ja, jag syftar på försäkringskassan och systemet för sjukskrivningar. Tänk att det finns en hel avdelning med människor som har som sin arbetsuppgift att granska och att hitta personer som väljer att fuska! En hel utredningsgrupp alltså som inte jobbar med annat och bara det är ju helt fel. Jag är så dum och naiv och ställer mig frågan, ”ska det ens berövas”? Det är bra såklart att vi har ett sådant system också men det är ju rent ut sagt helt sjukt galet att det ens ska behövas?! Varför kan människor inte bara sköta sig? Hur känns det då man kollar sig i spegeln på kvällen och vet att man indirekt försvårar och kanske tom. förstör för de stackars människor som är berättigade sjukskrivning på riktigt, dvs. de människor som inte kan annat än att vara sjukskriven men som heller inte har kraft och energi nog mycket för att orka med allt som krävs för att bli beviljade. Att ” bara” orka kliva upp vissa dagar kan vara besvärligt och en energiladdad handling tillräcklig och nog också ska det dessutom inte gå alldeles enkelt med att ställa för sjukskrivningen, en effekt som som kanske tom. uppkommit till viss del av alla som bluffar?! Personer som knappt orkar med alla dessa olika steg som krävs eftersom systemet verkar missbrukas, ja självklart så finns det det en större misstänksamhet som gör det mer krävande för de individer som ansöker om sjukskrivning. Det blir självklart en effekt av fisk. Personer som söker måste ju självklart upplysa om de håller på med någon form av sidoverksamhet. Är man tex. sjukskriven till 100 procent så är det ju också det som självklart gäller. Jag funderar för mig själv igen, hur kan det inte efterföljas?Fast som sagt, jag är så dum och naiv att jag inte förstår hur det ens kan vara möjligt att inte följa det som gäller. Det är för mig inte ens en fråga, fast tydligen en sådan pass stor så det krävs en hel utredningsgrupp som arbetar med det dagligen 😳

Min vän orkar inte alltid med att kliva upp pga. smärta. Det är mer ett undantag än en regel att hon tar sig ut och hon driver inte något företag på sidan som det aktivt går att ”jobba” genom. (När det gick upp för mig under vårt samtal igår kväll att det inte är helt ovanligt att människor också håller på så, ja då blev jag faktist väldigt bekymrad.. hur är det ens möjligt att göra så tänkte jag och tänker fortfarande och ännu mer på min sjuka vän.) Nej, min vän har fullt upp med att vara just sjukskriven och hon har fullt upp med att klara av det. För min fina, ärliga och alltid hårt kämpande vän så slår jag ett extra slag för att alla som myglar och som orkar att jobba lite extra trots en hög procent sjukskrivning granskas och åker dit. Det är nämligen inte rättvist att min vän som på riktigt är oförmögen att arbeta måste jobba så hårt för att bli beviljad fortsatt sjukskrivning. Det ör både ledsamt och beklämmande.

Snacka om att min vän Cissi är en vardagshjältinna❤️ A Super Hero in real⭐️