Idag har det varit en dag då jag inte velat sätta mig ner för då hade nog risken blivit att jag inte skulle ställa mig upp igen. Det har varit en dag med enormt många intryck av alla olika slag, behöver inte säga mer än så. Förutom det så jobbade min sambo lite senare än normalt och eftersom det är tisdag och jag då hänger några timmar under eftermiddagen på stan så brukar det bli tillräckligt tight för mig att åka runt på flera ställen för att hämta barnen efter avslutat arbete.

Så varför skulle ekorren Kurre just dö denna dag? Kurre, den mest tama och finaste av dem alla? Kurre med den ståtliga och vackra svansen och som alla barnen på 8-åringens fritids bara älskar? Han, den gulliga lilla djurvännen som hoppar hit och dit i närheten av barnen då de leker. VARFÖR skulle han just idag skutta över vägen och bli överkörd? Upptäckten gjorde vi ifrån bilen påväg hem. Jag såg någonting på vägen längre fram och var också den som uppmärksammade barnen på den tråkiga dödsolyckan. Han bara låg där fortfarande ståtlig och fin men alldeles, alldeles stilla. Hela vägen hem fick jag olika storys till mig, ja hon 8-åringen pratade oavbrutet, så för mig blev det med det en självklarhet att bara vända igen med packad bil med diverse nödvändigheter för att ta hand om en död liten vän.

Nu vilar Kurre i våran skog. Alla barnen som vill komma för att få se hans viloplats, det kommer att få göra det. Både 10-åringen och 8-åringen kommer att se till att det blir så. En fin liten sten märkt med ”Happy” symboliserar de fina stunder som Kurre och barnen delat tillsammans. Han fortsätter nu att skutta glatt i Ekorrarnas himmel. Alltså detta blev så fint och jag blev lite tagen av stunden ska jag erkänna. Barn och hanteringen av djur, jag bara älskar det!

Nu vankas det begravningsfika här hemma, ja vi ska äta marängswish alldeles snart 🐿