Vi måste våga prata om jobbiga och obekväma saker.  På så vis hjälper vi andra men samtidigt också  oss själva,  det är jag alldeles övertygad om! 

Min vän Jessica Falk är öppen med vad hennes familj gått och går igenom.  Skitsnackare finns det gott om.   Jag har många gånger hört snacket gått,  ja så som hon beskriver att människor just fungerar och hur de pratat och jag kan inte annat säga än att det gjort mig så illa till mods. Usch och fy, jag ogillar rundsnack, spekulationer  och elaka tungor så vansinnigt mycket.   Det är också den största anledningen till  att jag tycker att det är så extra skönt och bra att sanningen har kommit ikapp.  Den gör alltid det tillslut! 

Jessica Falk  och hennes familj börjar få någon form av upprättelse.  Även om det förstört så många sakers om inte alls går att reparera.  Hat och svek, elakheter, avundsjuka, missunnsamhet  och ondska.. finns det någonting som är värre och kan orsaka mer skada? Jag kan verkligen inte föreställa mig vad denna lilla fina familj har tvingats genomgå  alla dessa år.  

Jag vet av egen erfarenhet  hur det är att leva med personer som både trakassierar  och förföljer.  Jag vet också hur många anmälningar och hur mycket tid och kraft det verkligen går åt för att tillslut äntligen få till det här kontaktförbudet som skapar lite lugn och ro.  En nödvändighet  för att orka kämpa vidare.  Jag hade ALDRIG orkat ännu en sommar som den förra.  Våran  värsta tid höll i sig max sex månader och jag kände mig totalt slut och  ordentligt  påverkad ska tilläggas. Därför  kan jag inte föreställa mig hur dessa människor mått under en sådan pass lång period av fysisk och psykisk terror.

Denna text postade Jessica Falk på sin FB sida idag,  jag har läst med eftertanke flera gånger. Gör det du med! 

”Under några månader har ett flertal personer skrivit till mig om hur de förföljs av människor som förstör deras liv. Det kallas stalking.
Senast idag såg jag artisten Magnus Bäcklund göra ett inlägg om en kvinna som förstör hans liv genom grovt förtal på sociala medier och har tydligen lyckats väl 😥😢

Vad är det som gör att vissa människor tror sig ha rätten till att förfölja, smutskasta och förstöra en annans liv? 
Mitt svar är avundsjuka och besatthet till det som de tror är sant men som oftast är långt ifrån sanningen. De drivs av att krossa och de är experter att få med andra på tåget med deras lögner om den person som de utsett till offer. Det går faktiskt inte helt i korta ordalag beskriva hur en häxjakt kan gå till. Men den som varit utsatt vet att man inte har en chans förrän långt efteråt och då är redan så mycket förstört.

Många tycker att är man en offentlig person så är det okej att bli utsatt. Det finns massor som är utsatta som inte är offentliga också. Vilka skulle tycka det var okej att själva bli utsatta? Detta kan faktiskt göra de som blir utsatta svårt sjuka och att de måste sluta arbeta.  

Inte många vågar prata öppet om det och FÅ vågar stå emot och säga ifrån till skitsnackarna.

Idag ger jag all min sympati till Magnus Bäcklund och hans familj. Ja för det drabbar hela familjen, även barnen.

Ni som följt mig och oss ett tag, vet att vi har blivit kraftigt utsatta för trakasserier och stalking under 5 års tid. En person fick kontaktförbud mot hela vår familj förra våren då åklagaren ansåg efter 6 månaders trakasserier som trappades upp mer och mer, att det fanns stor risk till grövre brott.
4 oktober kommer en rättegång att ske för en person som förföljt hela vår familj, även vår dotter.
Det är tragiskt att det ska behöva gå så långt. Jag är uppfostrad att när någon säger nu räcker det, då slutar man. Något som de här personerna missat. 
Flera åtal ska väckas framöver och förra veckan kom det ännu en sanningens upprättelse.

En kvinna i en chefsposition spred falsk information om mig under hösten 2016 och jobbade aktivt för att jag inte skulle få jobb och involverade andra människor att agera för henne. 
Förra veckan segrade rättvisan och kvinnan förlorar sitt arbete och jag fick skadestånd. Ja tro nu inte att det är något man blir rik på. Men det är i alla fall en upprättelse som visar att rättvisa finns.
Jag vill tacka mina fackförbund lärarförbundet och musikerförbundet för att ha stridit för sanningen och starkt talat om under året att detta inte är okej.  En annan chef vittnade också om vad som den kvinnliga chefen ville ”berätta om mig”, vilket det krävs mycket mod till. All heder till Dig som gjorde det.

Jag har alltid trott på sanningen men det har stundvis varit för kämpigt och hopplöst. Det är så otroligt sorgligt att det ska behöva gå så här långt.
För mig blir aldrig livet sig likt.
Jag undrar om hon tycker att det var värt det nu? Tänk om hon istället hade lagt ner den tiden på sitt eget liv och skapat lycka där istället för att förtala mig. Hur hade det blivit då?

Mycket bättre för oss båda.

Nu hade jag inget val än att strida för upprättelse.
Men såren i mig, min familj och alla andra som drabbas går aldrig bort.

Tilliten tar många år att bygga upp igen.
Snälla ni, gå till källan direkt och fråga eller ta reda på fakta med det ni får höra, innan ni medverkar till att aktivt delta till sådant som kan få rättsliga konsekvenser i slutändan.

Jag ifrågasätter alltid om någon vill ”berätta något”. Var har du hört det? Har du frågat personen själv eller andra som känner personen väl osv

Det brukar klinga av direkt då jag inte är intresserad av att medverka till ryktesspridning.
De flesta människor vill väl och är goda. Men tyvärr finns det onda avsikter hos en del.

Hur man ska kunna skydda sig själv och sin familj mot stalkers är att dokumentera ALLT. Förr eller senare gör de misstag.

Kärlek och sanning segrar alltid även om det tar tid och kan ta sig andra vägar än man först trott själv.
Vi är ett exempel på det.

Må väl och njut av livet ❤️🙏🏻
Med värme ljus och kärlek Jessica”